Evolutia cazarilor ieftine conduce din ce in ce mai mult la cautari pe internet de tipul hosteluri in Bucuresti, pensiuni in Sibiu sau vile litoral. Discutam acum cateva zile cu un prieten despre motivele ce indeamna turistul catre aceste variante de caare. Mi-a spus ca in ultima perioada termenul low cost nu mai are intelesul clasic de ieftin (deci prost calitativ). Incepand cu ofensiva companiilor aeriene low cost de acum cativa ani si pana in prezent low cost inseamna sa nu-ti bati joc de banii din buzunarul tau si nicidecum sa accepti o calitate indoielnica a serviciilor. Din acest motiv companii aeriene ca Ryanair, Wizz Air sau Air Asia au ajuns mai mari decat multe companii aeriene traditionale.

Aplicat in domeniul cazarilor conceptul low cost se traduce prin hosteluri, pensiuni sau apartamente in regim hotelier. Pe langa costurile reduse oamenii incep sa fie interesati si de a imparti spatiul de cazare cu alti turisti. Daca vrei sa te cazezi la hosteluri in Bucuresti trebuie sa stii ca vei imparti zonele comune (sala de agrement, bucataria) cu alti turisti. Daca vrei sa mergi mai departe cu conceptul eco socialize poti alege cazarea in dormitoare comune. Astfel pe langa tariful mic de cazare pe care il platesti contribui la reducerea consumului de resurse (acel concept eco introdus in ultimii ani chiar in hotelurile de 5*) precum si iti dezvolti abilitatile de comunicare cu oameni veniti din toate partile lumii. Sa nu va imaginati ca este ceva jignitor sa stai in comun cu oameni pe care ii intalnesti prima data in viata! Am cunoscut oameni cu foarte multi bani care aleg acest tip de cazare nu din economie ci pentru facilitatile relationale pe care le ofera. Intr-o lume dominata de comunicare on line discutiile de la persoana la persoana devin din ce in ce mai rare.

In momentul de fata unele dintre cele mai bune hosteluri in Bucuresti sunt Crazy Duck 3* , Crazy Duck Lodge 3* si BOOK-A-REST 3*. Toate aceste hosteluri ofera variante ieftine de cazare in centrul orasului Bucuresti in conditii de confort si curatenie optime.